dissabte, 21 de març del 2015

Esblada (L'Alt Gaià - Alt Camp)



Solar fake - "The pages"



 
"El minúscul llogarret d'Esblada es troba entaforat dins el sot de la seva riera entre pendents que s'enlairen per damunt dels nou-cents metres. Pel nord, la serra de Brufaganya i, pel sud, la serra d'Ancosa. És un indret enclotat i humit. El sol a l'hivern fa curta estada i la foscor no triga a planar sobre la clotada.
 
Esblada roman en silenci. Els carrerons estantissos del llogarró es malmeten entre esbarzers i runes. Les cases tenen les portes esbotzades i per dins els trespols i envans s'ensorren ràpidament."
 
- "L'Alt Gaià, entre La Segarra i El Camp" , Ignasi Planas de Martí -
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
"Entre camins coberts d'herbes i parets esmicolades, descobrireu rajoles de colors en alguns sotabalcons, pintura blava als marcs de les finestres i, en algunes façanes, les plaques malmeses que indicaven els vells carrers i places. Sobretot la de la plaça Verdaguer - amb una sobreposada zeta castellanitzadora damunt la ce trencada genuïna -. Aquesta plaça fou el centre neuràlgic de la població, just davant de cal Gol, on vivien el Josep Forné Alemany i la Maria Barbués Sendra, els últims habitants d'Esblada."

- "Els pobles oblidats", Xavier Cortadellas i Judit Pujadó (Coord.) -



















 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada